Multivalue » Hoofdpagina » Welkom!

Populaire artikelen

De plancyclus in het sociaal-agogisch werk: een samenvatting

De plancyclus in het sociaal-agogisch werk: een samenvatting

Op sociaal-agogische opleidingen, zoals SPH, en in de praktijk van sociaal-agogisch werk wordt veel gebruik gemaakt van 'De Plancyclus' van Britt Fontaine. Hieronder staat een beknopte samenvatting va…

Gedragsverandering in 7 stappen

De meeste mensen besteden iedere dag veel tijd aan het nadenken over en het plannen maken voor de toekomst. Heel vaak blijft het bij denken en plannen en komt een daadwerkelijke verandering niet van d…
Blighted ovum - leeg vruchtzakje

Blighted ovum - leeg vruchtzakje

Stel: je bent zes tot acht weken zwanger en je bezoekt voor het eerst de verloskundige. Je hebt een positieve zwangerschapstest, je voelt je zwanger, je hebt geen bloedverlies gehad. Dat zit wel goed…

Wat als je kip zijn eigen ei kapot pikt?

Het leuke van het hebben van eigen kippen in de achtertuin is natuurlijk dat ze ook eieren produceren. Een kip legt gemiddeld een ei per dag. In een beetje tuin kun je al snel vier kippen kwijt, wat t…

Geld verdienen met je huis opruimen

Dat het opruimen van je huis zorgt voor meer overzicht en daardoor voor minder stress is al langer bekend. Maar dat het opruimen van je huis ook geld kan opleveren, daar is niet iedereen zich van bewu…

Eetproblemen bij jonge kinderen en de gevolgen daarvan

Eetproblemen komen veel voor bij jonge kinderen. Meestal gaan deze problemen vanzelf weer over. Als een eetprobleem langdurig is, kan dit echter gevolgen hebben op de korte en de lange termijn. Hieron…
Hoe is het onderwijs in de onderbouw opgebouwd?

Hoe is het onderwijs in de onderbouw opgebouwd?

De eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs wordt de onderbouw genoemd. Er bestaat een voorgeschreven structuur voor de opbouw en het aanbod van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dit is…

Het waardenspel - voor een doelgericht leven

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat je echt belangrijk vindt in het leven. Een leuke manier is om dit spelenderwijs te doen met behulp van een waardenspel. Dit waardenspel kan ook…
Wat is chronische voedselweigering?

Wat is chronische voedselweigering?

Bij chronische voedselweigering weigeren kinderen langdurig al het eten of een bepaalde vorm (bijvoorbeeld de warme maaltijd). Het opvallende is dat er bij het kind geen hongergevoel lijkt te bestaan.…

Hoe ontstaan eetproblemen bij jonge kinderen?

Eetproblemen bij jonge kinderen, in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, zijn een veel voorkomend verschijnsel. De eetproblemen betreffen over het algemeen moeilijk eetgedrag, zoals zeer weinig eten, zeer tr…